2016公共英语二级阅读理解考试真题及答案

时间:2016-07-08 编辑:肖兰‍ 手机版

  阅读理解

  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C.和D.四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

  Text 1

  The first time I heard the actual London Bridge was in Lake Havasu City, Arizona, I thought it was a joke. A stupid joke at that. I mean, what sort of moron would take a perfectly good, perfectly famous bridge and move it halfway around the world to some no-name town in northwest Arizona? Back in 1962 when all this started, Lake Havasu City was nothing. A couple of shops, a couple of homes, and no tourism at all.

  It turns out Robert McCulloch is the moron in question, and he wasn' t quite the moron I thought he was. His 2.45 million dollar investment( 投资 ) in the 130-year-old bridge--which the British government was selling because it was about to fall into the Thames (泰晤士河)--ended up being the investment of a lifetime. You see McCulloch was a real businessman, among other things, and his money paid off big. He turned Lake Havasu into one of the most visited tourist at- tractions in Arizona.

  It took nine long years to take down the bridge, ship it brick by brick to the middle of no- where, and build it up again. When it finally did open up in 1971, it was a huge deal covered by the international press.

  The bridge is now a popular tourist attraction, and there' s even a mini "English Village" at the foot of the bridge with souvenirs( 纪念品 ) and real British food so you can have a good old time.

  Nowadays Lake Havasu is a busy town with a population of about 56,000 citizens and another2.5 million visitors each year. Most of that is during spring break when the town overflows with energetic boys and girls. Even MTV and the Girls Gone Wild people get in on the action. All thanks to that little bridge.

  I don' t know about you, but I' m saving my pennies. When the French get sick of that Eiffel tower, I' ll be the first to put money on it. It' ll look great in my backyard.

  56. The underlined word "moron" in the first paragraph means________.

  A. a brave person

  B. a foolish person

  C. a famous person

  D. a strange person

  57. Why did the British government put the London Bridge up for sale?

  A. It polluted the Thames.

  B. It was no longer popular.

  C. It was going to fall down.

  D. It could bring them the needed money.

  58. What was Lake Havasu City like before 19627________.

  A. It was a good place for investment.

  B. It was known for its English Village.

  C. It was a small town with no tourism.

  D. It had a population of 56,000 citizens.

  59.In the last paragraph, the author tries to be________.

  A. polite

  B. friendly

  C. practical

  D. humorous

  参考译文

  第一次听说真正的伦敦塔桥是在美国的亚利桑那州的哈瓦索湖城,我认为这是一个笑话。一个非常愚蠢的笑话。我的意思是一座完美绝伦的著名塔桥怎么会从伦敦被移至有半个地球之远的美国西北部的亚利桑那州——还是一个没有什么名气的小镇,这是多么傻的一个人!追溯至l962年,哈瓦索湖城不名一文,当时只是一个只有几家商店,几户人家,根本谈不上旅游的一个小镇。

  事实证明,罗伯特·麦卡洛克在这件事情上并不是我当初所认为的那样——是一个花了245万美元买下了这座拥有l30年历史的塔桥的傻子。因为当初的伦敦塔桥快要沉入泰晤士河.所以英国政府决定出售它。从这件事上,你就会发现麦卡洛克是一个真正的商人,他的投资得到巨大的回报。他把哈瓦索湖城变成了亚利桑那州的一个最有吸引力的旅游景点之一。

  拆卸伦敦塔桥用了9年的时间,随后用船装运每一块砖石抵达哈瓦索湖城,伦敦塔桥在那儿重新建起,工程于1971年结束。这起事件曾被国际新闻大肆报道。

  现在位于哈瓦索湖城的伦敦塔桥是一个很受欢迎的旅游景点,在大桥的底端还有一座迷你的“英国村”,在那儿你可以买到纪念品,甚至能品尝到地道的英国菜,你还可以度过一段怀旧的快乐时光。

  如今,哈瓦索湖城已成为一座拥有5.6万市民的繁华小镇,每年都有250万名游客到此旅游。尤其是每年春假期间,镇中到处都是青春洋溢的年轻游客。甚至狂野女孩的MTV也在此拍摄。所有这一切都归功于这座伦敦塔桥。

  我不了解你,但是我是一个节俭之人。但是如果法国人对埃菲尔铁塔厌烦想出售的话,我会是第一个出钱买下它的人,从而使它在我的后花园里大发光彩。

  答案与解析

  56.B【精析】语义题。题干意为“在第一段中,加下划线的单词moron是什么意思?”。根据上下文和常识,我们知道伦敦塔桥是属于英国的,怎么可能在美国的亚利桑那州出现呢,这是多么傻的一个人。故B正确。

  57.C【精析】细节题。题干意为“为什么英国政府要出售伦敦塔桥?”。根据第二段第二句中间部分表述:英国政府因为伦敦塔桥沉陷,所以出售。在文中可以找到原句。故C正确。

  58.C【精析】细节题。题干意为“1962年前哈瓦索湖城是什么样子的?”。根据第一段的最后一句话可以得知,当时只有几家商店、几户人家,没有旅游业。故C正确。

  59.D 【精析】推理题。题千意为“最后一段作者试图表现得________。”。根据最后一段,我们可以看出作者非常幽默,法国人不可能对菲尔铁塔厌烦,还有个人也没有那么多钱去购买埃菲尔铁塔,这一切都是作者的想象和幽默。故D正确。

  Text 2

  Studies over the past decade at the University of Utah show that hands-free cellphones are just as harmful to drivers as hand-held ones because it is the conversation, not the phone, that is distracting(分散) their attention. "Even though your eyes are looking right at something, when you are on the cellphone, you are not as likely to see it," says Professor David Strayer. "Ninety- nine percent of the time, it' s not that critical(危机的), but that 1% could be the time a child runs into the street," he adds.

  Dr. Strayer' s studies have also found that talking on a cellphone is far more distracting than talking with a passenger. Listening to the radio, to music or to a book on tape also isn' t as distracting, because it doesn' t require the same level of interaction as a conversation. But even drivers may miss some details of a book on tape if their attention is focused on driving tasks. some people can train themselves to pay extra attention to things that are important--like police officers learn to search faces in crowds.

  And the Utah researchers have found a rare group of "super-taskers"--about 2.5 % of the pop-ulation--who seem able to attend to more than one thing with ease.

  Many more people think they can effectively do several things at the same time, but they are really turning their attention rapidly between two things and not getting the full effect of either. Clearly, it is easier to put some tasks together than others. "Not all distractions are the same," says Dr. Strayer. Things like cleaning and working out can be done automatically(自动的) while the mind is focused elsewhere. But doing homework and texting at the same time isn' t possible. Even talking and watching TV is difficult. "Just try talking with your wife while watching football. It' s impossible," jokes Dr. Strayer.

  60. What is the first paragraph mainly about?

  A. The harm in using phones while driving.

  B. The advantages of hand-held phones.

  C. The danger of running in the street.

  D. The causes of road accidents.

  61. What does the example of police officers in Paragraph 2 show?A. Searching for faces require more attention than driving.

  B. Talking to a crowd calls for a high level of attention.C. one' s attention can be easily distracted in crowds.

  D. The ability to attend to two tasks can be trained.

  62. "Super-taskers" can be best described as people who can________.

  A. do several things effectively at the same time

  B. turn their attention rapidly to two things

  C. handle all difficult tasks with ease

  D. pay full attention to one task

  63.Which of the following can you do while talking on the phone?

  A.Doing homework.

  B. Writing a letter.

  C. Working out.

  D. Watching TV.

  参考译文

  在过去的十年中,犹他州大学进行的一项研究表明:司机开车时,免提电话和手拿电话对司机的危害一样大,因为分散他们注意力的不是是否手拿手机,而是电话内容。大卫·斯特雷耶教授说:“当你接电话时,即使你的眼睛是看着某个物体的,但是你的注意力不在,所以你视若无睹。…‘也就是说,在你接电话的99%的时间里都是不危急的,但是还有1%的时间恰好是一个孩子冲向马路的时间。”他补充道。

  斯特雷耶教授的研究还发现打电话时所分散的注意力远远超过和乘客讲话时所分散的注意力。在开车时听收音机、音乐或者听磁带评书也比不上打电话时所分散的注意力,因为这些活动不需要像打电话那样互动。当然,司机集中精力开车时,也可能会错过一些评书细节。有一些人通过训练能够分出额外的注意力在一些重要的事情上——警官们就学会了边开车边在人群中寻找目标。

  犹他州大学的调查者们发现了一小群“超级任务者”——约占人口2.5%,这类人能够很轻松地把注意力放在几件事情上。

  很多人认为他们能在同一时间有效地做几件事,实际上是他们的注意力在这几件事情上快速转换,而不是在每一件事情上能同时投入全部注意力。显然,把一些任务放在一起注意比其他方法更容易。斯特雷耶教授说:“不是所有干扰都是一样的。”当你的注意力在其他事情上时,也能自动地做像打扫卫生和锻炼这样的事情。但是同时既做家庭作业和测试是不可能的。甚至边讲话边看电视也是一件困难的事。“你只要试试在看足球比赛时和妻子讲话,你就会发现这是不可能办到。”斯特雷耶教授开玩笑说道。

  答案与解析

  60.A【精析】主旨题。题干意为“第一段主要讲什么?”。从文章第一段第一句话可以看出,这是一句主题句,概述了第一段的内容:开车打电话是有危险的。故A正确。

  61.D【精析】推理题。题干意为“第二段中警官的例子说明什么?”。从文章第二段最后一句话“some people can train themselves to payextra attention to things that are important--like police officers learnto search faces in crowds.”可以得知,这种能力是通过“train them—selves”获得的。故D正确。

  62.A【精析】推理题。题干意为“Super.taskers最适合被描述成能干什么的人?”。从文章内容来看,在第三段“seem able to attend tomore than one thing with ease”,有能力轻松地把注意力放在几件事情上的人。放A正确。

  63.C【精析】推理题。题干意为“在你讲电话时能做哪件事?”。从文章最后一段的第四句可知,当你的注意力在其他事情上时,也能自动地做像打扫卫生和锻炼这样的事情。故C正确。

  Text3

  Young women who take part in beauty contests(比赛) are helping to keep alive an outdated o-pinion of women : that a woman' s most important value is how she looks.

  Women have been working very hard through the years to change their image (形象). They have been trying to prove that the value of a woman does not lie only in her beauty. The world is just beginning to recognize that women are as smart, wise and strong in personality as men are, and that there are qualities more important than looks when judging people. When women take part in beauty contests for top prizes, they encourage people to value them for their beauty alone. It is un- fair to say that beauty alone determines one' s worth.

  Beauty contests not only encourage spectators(观众) to judge women by their appearance, but they encourage this idea in the contestants as well. These young women spend months losing weight to be the "right" size and learning how to dress, wear makeup, and walk just right so that some judges will consider them beautiful. I think it' s great for a woman to feel good about her appear- ance, but looks shouldn't be sought after in an extreme or unreasonable way. There are too many other, more important, things in a young woman' s life: learning, developing friendships and preparing for their future work and perhaps a family.

  As long as there are beauty contests, women won't be fully recognized as well-rounded human beings.

  64. According to the text, women have tried to change their image by_______.

  A. proving they are as good as men

  B. paying attention to their clothes

  C. winning more beauty contests

  D. encouraging people to value their beauty

  65. What do women usually do in preparation for beauty contests?

  A. Leam about their personality.

  B. Do everything for their bodies.

  C. Choose the right size dresses.

  D. Develop friendship with spectators.

  66.What can we infer from the text?

  A. Looks determine everything.

  B. Wisdom carries much weight.

  C. Spectators should have their voices heard.

  D. Qualities other than looks are more important.

  67. According to the author, beauty contests are

  A. disrespectful to womenB. unpleasant to contestants

  C. necessary for modem society D. helpful in improving women' s image

本文已影响
2016公共英语二级阅读理解考试真题及答案相关推荐